“Het enige wat je hoeft te worden is jezelf”

Dit is voor mij de kern van wat Yoga mij leert. Yoga maakt mij steeds bewust dat alles wat we nodig hebben er al is: in onszelf. We hoeven het alleen maar te omarmen!

Ik ben van nature enthousiast, leergierig en energiek; letterlijk altijd in beweging. Ik vind het ook heerlijk in verbinding te zijn met anderen. Dus dat is wat ik altijd deed: overal aan mee doen, liefst rennend, hard werkend, weinig adempauze.

Met ons gezin met 2 pubers, drukke kantoorbaan, veel dansen (mijn andere passie 😊), een druk sociaal leven had ik altijd ook wel een excuus om niet stil te zitten. 

En toen kwam Corona en daarmee een plotselinge forse beperking van mijn bewegingsruimte. Dit leverde nog al wat weerstand op. Maar wat in eerste instantie een gebrek leek, bracht mij uiteindelijk een grote zege én een nieuwe passie: Yoga! Ik heb zeer veel uren online op de mat doorgebracht. In september 2021 ben ik gestart met de 200-uur Teacher Training bij Yogasite die ik binnenkort afrond. Sinds dit jaar geef ik ook diverse lessen bij Yogasite.

Ik ben zeer dankbaar en trots dat ik deel mag uitmaken van dit prachtige team!

Persoonlijk heeft Yoga mij vooral geleerd naar binnen te keren en met mezélf te verbinden. Het leert me mijn energie te doseren, bewuster te kiezen en het commentaar in mijn hoofd zo nu en dan eens te negeren. Het leert me erop vertrouwen dat alles al goed genoeg is: dat het juist niet anders of beter hoeft, maar dat de kracht zit in het omarmen van al onze “imperfecties”. Dat maakt het leven een stuk aangenamer én kleurrijker! Of zoals Leonard Cohen zo mooi zingt in Anthem: “There’s a crack in everything, that’s how the light gets in”.  

Ondertussen ben ik overtuigd dat Yoga een prachtige weg is om fysiek en mentaal krachtiger te worden. Dat gun ik iedereen! Super fijn als ik je mag (ont)moeten in een van mijn lessen. 

PHOTO-2022-05-24-15-35-14 2_edited.jpg

ANNETTE STOOP